I september 1990 hade Intermezzokören sin allra första övning under ledning
av Guy Karlsson. Ordet Intermezzo betyder oväntad händelse, avbrott, incident.

Inom musiken, främst opera betyder intermezzo även ett komiskt avbrott i ett något annars ganska seriöst sammanhang. Ordets olika betydelser passar utmärkt på detta sångglada och mycket sammansvetsade kompisgäng!

Kören har genom åren gjort flera framgångsrika turnéer till bl.a. Ungern, England, USA, Italien, Spanien och Kroatien.
10-års jubileumskonsert bjöd kören på den 14 oktober 2000 i Jomala kyrka.
20-års jubiléet 13 november 2010 lockade ett nästan utsålt Alandica!

Läs Ålandstidningens artikel om Intermezzokören inför 20-årsjubileet här! (PDF)

Kören vid julkonserten 15 december 2013 i St Görans kyrka, Mariehamn.
Foto: Claes Hellström 

 

Hösten 2020 beslöt Guy Karlsson att ge över dirigentskapet till någon annan. Körens val föll på den musikaliske mångsysslaren Fredrik Erlandsson.

Fredrik är bekant för oss sedan tidigare, då han både arrangerat och musicerat med kören vid ett flertal tillfällen. Han är utbildad musiker och pedagog och arbetar för närvarande som musiker i Jomala församling. Han gillar jazziga tongångar, att arrangera och bland alla instrument han trakterar så står nog trumpeten närmast hans hjärta. Med Fredrik vid dirigentpinnen blir det säkert lite annorlunda. Men annorlunda kan också vara bra.

Under våren 2023 vikarierades Fredrik av operasångaren och kyrkomusikern Christian Juslin, som kören samarbetat med också tidigare.

Under den tidiga sommaren 2023 kom sedan ordinarie dirigenten och vikarien överens om att vikarien ska bli den nya ordinarie. När höstterminen kickade igång i augusti 2023, fick styrelsen äran att hälsa Christian Juslin välkommen tillbaka, denna gång som ordinarie dirigent!
En överenskommelse som både dirigent och kör är väldigt glada och ivriga över. Kören får spinna vidare på det vi startade med Christian på våren och vi är otroligt tacksamma över all den kunskap och teknik som Christian delar med sig av.

 

Körens styrelse 2023-2024:

Mia Josefsson, ordförande
Christel Qvarnström, vice ordförande
Therese Kronqvist, sekreterare
Camilla Hägglund-Palmqvist, kassör
Kim Åström, ledamot/hustomte

Gus Palmqvist, suppleant
Kjell Nilsson, suppleant

Krister Kronqvist, webmaster (utanför styrelsen)